Russische Visa’s

Algemene voorwaarden:

 • Het Consulaat kan alleen visums verstrekken aan Nederlandse staatsburgers en mensen met een andere nationaliteit, die in Nederland wonen.

Aanvraagtermijn:

Voor single en double entry visa’s is de aanvraagduur 5 werkdagen
Voor Multiple entry visa’s is de aanvraagduur 10 werkdagen.
(spoedprocedure is mogelijk bij single en double entry visa’s, kosten € 35,00 extra, en met urgentiebrief van de Russische uitnodigende partij)

Benodigdheden:

 • 1 aanvraagformulier online ingevuld (link op te vragen bij Crewsupport) , volledig  ingevuld en ondertekend!
 • 1 x pasfoto
 • Paspoort, bij vertrek uit Rusland nog zes maanden geldig (waarin voor het visum nog twee lege pagina’s naast elkaar beschikbaar moeten zijn)
 • UITNODIGING (zie hieronder)
 • verzekeringsbewijs medische dekking wereldwijd of Rusland dekking. verzekeringsbrief moet ondertekend zijn!

Single entry 3 maanden

Een uitnodiging van het bedrijf (gericht aan het Russisch consulaat, in het Russisch met ingangsdata , termijn en aantal in reizen genoemd en korte omschrijving van het doel en reden van het bezoek, op briefpapier van het bedrijf met INN registratienummer). Brief hoeft niet origineel te zijn (goed leesbare scan is voldoende).

Double entry voor 3 maanden:

Een uitnodiging van het bedrijf (gericht aan het Russisch consulaat, in het Russisch met ingangsdata , termijn en aantal inreizen genoemd en korte omschrijving van het doel en reden van het bezoek, op briefpapier van het bedrijf met  INN registratienummer). Brief hoeft niet origineel te zijn (goed leesbare scan is voldoende).

Multiple entry voor 1 jaar:

Als de persoon het afgelopen jaar GEEN visa heeft gehad voor Rusland: moet de uitnodiging van het ministerie zijn. Dit mag ook een telex zijn die verstuurd is door het ministerie naar het consulaat in Den Haag.

Als de persoon WEL een visa heeft gehad voor Rusland, volstaat een uitnodiging van het bedrijf uit Rusland. (gericht aan het Russisch consulaat, in het Russisch met ingangsdata , termijn en aantal inreizen genoemd en korte omschrijving van het doel en reden van het bezoek). Brief hoeft niet origineel te zijn (goed leesbare scan is voldoende).

Voor alle bovenstaande visa’s kan ook nog steeds: telex op de ambassade of eventueel een officiële uitnodiging van het ministerie (een kopie voldoet niet voor multiple entry visa), visa kan dan soms sneller worden afgegeven dan 10 werkdagen.

 Benodigdheden Transit visa voor zeevarenden

 • 1 aanvraagformulier online ingevuld (link op te vragen bij Crewsupport BV) , volledig en netjes ingevuld en ondertekend!
 • Paspoort, bij vertrek uit Rusland nog zes maanden geldig (waarin voor het visum nog twee lege pagina’s naast elkaar beschikbaar moeten zijn)
 • 2 recente pasfoto’s
 • UITNODIGING (zie hieronder)
 • verzekeringsbewijs medische dekking wereldwijd of Rusland dekking. verzekeringsbrief moet ondertekend zijn!

De uitnodiging moet voorzien zijn van officiele stempels van de havenautoriteiten! Deze havenautoriteiten controleren de ETA/ETD van het schip en samen met vluchtgegevens kan een visa worden afgegeven om af te monsteren in Rusland.