USA Visa

Crewsupport heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het aanvragen van een C1D visa voor Amerika. Dit visa heeft een zeevarende nodig om op Amerika te reizen, wanneer hij aan- of afmonstert op een schip wat in Amerika ligt of wanneer hij reeds boord zit. Tevens zijn wij bevoegd om een scheepsgerelateerde B1B2 of B1-OCS visa aan te vragen.

Aanvraag USA visa voor uw zeevarenden!

Al vele jaren is Crewsupport  gespecialiseerd in het aanvragen van een USA visa bij het consulaat van Amerika. Door het nieuwe systeem, geïntroduceerd in juni 2014, is de procedure vereenvoudigd. Bij verlengingen, waarbij hetzelfde type visa niet langer dan een jaar geleden verlopen is, is het zelfs mogelijk de aanvraag in te dienen, zonder dat de aanvrager mee hoeft.

De procedure:

Het speciale aanvraagformulier van Crewsupport kunt u per mail bij ons aanvragen.
Tevens is een garantiebrief nodig van de werkgever, waarin vermeld staat welk visa er nodig is. voor een C1D visa is een monsterboekje vereist.

Na ontvangst van het aanvraagformulier, zullen wij het visa aanvragen in het online systeem van het USA consulaat.

Dit houdt het volgende in:

  • Invullen van het DS160 aanvraagformulier
  • DS160 formulier in het digitale aanvraagsysteem van het USA consulaat zetten
  • Betaling verrichten van het visa
  • Na de ontvangstbevestiging van de betaling (2/3 werkdagen) een afspraak maken voor een interview (of bij een verlenging de benodigde documenten langs brengen bij het consulaat.)
  • Wanneer een interview nodig is bij het consulaat, sturen wij de benodigde documenten en instructie naar de aanvrager. Indien gewenst spreken wij af met de aanvrager op Schiphol, zodat de aanvrager begeleid wordt naar het consulaat.

Overige nationaliteiten

Europeanen en non-EU mensen kunnen een visa aanvragen in Amsterdam, echter is de beslissing aan de consul of het visa afgegeven wordt en voor hoelang.  In principe kan een eerste visa namelijk alleen aangevraagd worden in eigen land.